Vroomshoop%20website%20_edited.jpg

NOORDIK, VROOMSHOOP

Vroomshoop%20website%20_edited.jpg

Een zorg en welzijn lokaal waarbij de ruimtes verbonden worden met elkaar doormiddel van zichtlijnen en kleurgebruik. De pijlers die hierbij horen zijn:

  • Rust 

  • Functionaliteit

  • Eenheid 

 

Veel elementen uit de huidige situatie zijn behouden gebleven en hebben een nieuwe look gekregen door bijvoorbeeld het gebruik van verf of het opnieuw bestickeren. Ook hebben verschillende meubelen een ombouw gekregen en staat er in het midden van het lokaal een nieuw ontworpen kast. Deze breekt de ruimte en scheidt haar functies, daarnaast dient het als opberging aan beide zijden

Vroomshoop%20website%20_edited.jpg
Vroomshoop%20website%20_edited.jpg
Vroomshoop%20website%20_edited.jpg

MAATMEUBILAIR

 

OPSLAG BOEKEN LEERLINGEN + EXTRA

Deze kast is speciaal ontworpen voor het opbergen van de spullen van leerlingen. Het gesloten deel van de kast heeft plaats voor de boeken en het werk van 72 leerlingen. Het open gedeelte kan gebruikt worden voor het opbergen van tassen e.d. 

BALIE

De balie heeft meerdere functies. Zo is er een open gedeelte waarin de rollator en rolstoel makkelijk opgeborgen kunnen worden zonder deze te hoeven inklappen. De balie is voorzien van een bureau met stoel en een kastje om spullen in op te bergen.

 

De kleur van de balie zal hetzelfde zijn als de kleur die al aanwezig is op de wand bij de kappersstoelen. 

 

De tekst op de balie is de betekenis van het woord ‘welkom’ zoals vermeld in de Dikke van Dale. 

OMBOUW HUIDIGE LADEKASTJES

Deze ombouw geeft berging aan de bestaande kastjes die zo hun huidige plaats en functie kunnen behouden, terwijl het geheel nu beter in de ruimte past. Ook kan de bovenkant worden gebruikt om bijvoorbeeld boeken of planten op te zetten. 

KITCHENETTE

De kitchenette in de horeca is een modern, compact blok met een wastafel en plek voor koffie zet apparaat en waterkoker. 

GROTE KAST

De kast breekt de ruimte, scheidt de functies en dient tevens als berging vanaf 2 kanten. De kast vormt zich om de pilaar waardoor deze niet langer los in de ruimte staat. De pilaar is bekleed met OSB en kan hierdoor ook worden gebruikt als prikbord.

Onderdeel van het meubel is een tafel voor 4 personen.

Project: Noordik - Locatie: Vroomshoop - Project soort: onderwijs - Realisatie: 2020